Kookles voor koppels

Samen met je lief heerlijk kokkerellen in eigen keuken, misschien wel onder het genot van een lekker glas wijn. Dat is toch een droom? Misschien lijkt het je wel leuk om met Valentijn samen in de keuken te staan, of heb je andere romantische gelegenheden in aankomst?

Hoe dan ook lees je hier over onze kooklessen. Want samen koken is heel leuk, maar soms ook heel moeilijk.

Een goede reden

De meeste koppels hebben toch wel goede redenen om over te gaan tot kooklessen. Bijvoorbeeld wanneer één of beiden eigenlijk niet zo goed kunnen koken! Soms wil een koppel ook gewoon graag een specifiek gerecht leren, of nieuwe smaken ontdekken. We hebben ook wel eens gekookt met een stel dat net een nieuwe keuken had, inclusief stoomoven. Maar zij wisten helemaal niet hoe ze deze moesten gebruiken, en dus hebben ze onze hulp ingeschakeld.

Zo zie je maar, dat iedereen zijn of haar eigen redenen heeft om een kookles voor koppels bij ons af te nemen.

Koken op maat

We bieden tijdens onze kooklessen graag service op maat. Want leren koken is erg specifiek. De één kan iets als wel, en de ander moet het nog leren. Of misschien heeft er wel iemand een dieetwens of allergie waar we rekening mee moeten houden. Dan doen we dat graag.

Voor een partner kan het soms moeilijk zijn om creatief te koken. Bijvoorbeeld wanneer de partner veganistisch eet en zij zelf wel dierlijke producten eten. Hoe maak je tofu op smaak als je zelf liever een stuk kip eet? Daar kunnen wij je precies bij helpen! Het is ons doel om tijdens de kooklessen voor koppels om er voor te zorgen dat je gerechten kookt die voor jullie allebei goed smaken.

Kookgerei

Er zijn tal van kookworkshops beschikbaar in de regio. Maar deze vinden vaak plaats in professionele keukens. Met materialen die je thuis helemaal niet hebt.
Zonde vinden wij! Want dan leer je misschien wel gerechten die je thuis niet kunt namaken, omdat je een andere oven hebt. Of omdat je al die (vaak hele dure) kookgerei en keukenmachines niet hebt. En dat is nou net het doel natuurlijk van zo’n leuke kookles: iets leren waar je wat aan hebt! Wat je kunt integreren in je weekmenu, en thuis vaker op tafel kunt zetten. Zodat je kookles ook echt van waarde is. Zo werken wij graag.

Kookles

Op zoek naar begeleiding bij het samen koken? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij van Kookfeestje geven privé kooklessen aan huis. Lekker in je eigen keuken dus. Onze kok komt naar je toe en zorgt er voor dat jullie samen een heerlijk diner bereiden. We maken menu’s op maat, dus wil je iets speciaals maken of leren? Dan kan dat.

Je boekt onze privé kooklessen voor koppels vanaf 249,- per les.

Romantisch

Ja, we zien het toch gebeuren. Rondom Valentijn stijgt het aantal vragen voor kooklessen voor koppels. En dat is logisch! Koken is sexy, en romantisch. Een partner die goed kan kijken is leuk om naar te kijken, en interessant om mee aan tafel te zitten. En dus doen jullie vaak je partner zo’n leuke kookles cadeau. Goed idee!

Je kunt zo’n les zo romantisch maken als je zelf wilt. En dit mag je natuurlijk ook bij ons aangeven. Want we denken graag mee met een sexy menu en stimulerende gerechten. Maar als je al die poes-pas liever niet in huis haalt dan kunnen we daar ook begrip voor opbrengen, en dan slaan we dat gewoon lekker over. U wenst, wij draaien!

Ruzie in de keuken

Heel vaak horen we van koppels: ‘Altijd als ik in de keuken sta irriteer ik me aan mijn man.’ Of ‘Jij volgt nooit het recept, dat is echt zo irritant! En dan stop ik er maar mee.’ Irritatie dus. Elkaar in de weg zitten, en juist alles behalve romantisch samen koken.

Ook daar helpen we jullie graag bij. We zien vrij snel waar het probleem ligt en geven graag tips en adviezen voor verbetering.

Zo hebben we onlangs mogen koken met een stel dat zich irriteerde aan elkaar vanwege de snijtechnieken. Hij geloofde dat als er in een recept een specifieke snijtechniek opgenomen staat je dit moet volgen omdat dit de smaak en textuur van het gerecht ten goede komt. Hij nam dan ook graag de tijd om alles perfect te snijden.
Zij vond het nonsens en wilde liever dat alles even snel gesneden werd zodat ze aan de slag konden. Hup, we hebben meer te doen vandaag!


Beiden wilden lekker eten, en beiden wilden dit graag samen doen. Ze bedoelden het dus goed, en wilden allebei hetzelfde.

We hebben direct kunnen uitleggen waarom bepaalde snijtechnieken aanhouden inderdaad handig is. En dat wanneer je sneller wilt koken je op andere manieren wellicht tijd kunt winnen.
Uiteindelijk zijn beide thuiskoks tevreden, en kregen we laatst nog bericht van ze dat ze met regelmaat samen kokerellen! Hij snijdt, zij staat achter de pannen.

Kookles boeken

Je kunt natuurlijk zelf samen aan de slag in de keuken. Maar wil je je kookskills naar een hoger niveau tillen? Aan de slag met een kok die je aandachtig begeleid en persoonlijke tips en trucs kan meegeven en aanleren? Neem dan contact met ons op. Je kunt een offerte opvragen, of we bellen even ter kennismaking! Onze koks staan voor je klaar en koken met liefde met jou!

Veel kookplezier! 

Plaats een reactie


Volg ons online