Veel gestelde vragen

Vind hier de antwoorden op je vragen! Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op per mail of telefoon.

Wat is een kookworkshop op locatie?

Een kookworkshop op locatie is een culinaire ervaring waarbij een professionele kookconsulente naar jouw gekozen locatie komt om een interactieve kookles te geven.

Wat voor soort locaties zijn geschikt voor een Kookfeestje?

Kookworkshops kunnen op verschillende locaties worden georganiseerd, waaronder bedrijven, privéwoningen, vergaderzalen, en zelfs buitenruimtes, afhankelijk van de voorzieningen en jullie persoonlijke wensen.

Hoe lang duurt een gemiddeld Kookfeestje?

De duur van een kookworkshop varieert, maar de meeste workshops duren ongeveer 2 tot 3 uur. Het kan zijn dat de kookconsulente eerder aanwezig is om de nodige voorbereidingen te treffen, met name bij bijvoorbeeld grote(re) groepen.

Welke soorten gerechten kunnen tijdens de kookworkshop worden bereid?

De gerechten variëren op basis van het gekozen thema of type keuken. Je krijgt van tevoren een keuze-lijst opgestuurd waaruit je kunt kiezen. De gerechten passen bij het seizoen en gekozen thema. We houden rekening met persoonlijke (dieet)wensen en allergieën.

Zijn de Kookfeestjes geschikt voor beginners?

Ja, kookworkshops zijn vaak ontworpen voor mensen van alle niveaus, inclusief beginners. De kok geeft instructies en begeleiding om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen. Geef dus vooral van tevoren aan wat jullie niveau is, hier houden we graag rekening mee!

Zijn alle ingrediënten inbegrepen bij de prijs van het Kookfeestje?

Alle prijzen die je op onze website ziet zijn inclusief ingrediënten, tenzij anders vermeld, zoals bij onze DIY-pakketten. Plaats je een speciaal verzoek of wil je extra luxe items bereiden? Dan kan er in overleg een meerprijs berekend worden.

Hoeveel mensen kunnen er deelnemen aan een Kookfeestje?

Het aantal deelnemers kan variëren op basis van de beschikbare ruimte en jullie voorkeur. Sommige workshops zijn geschikt voor grote groepen, terwijl andere meer geschikt zijn voor intiemere bijeenkomsten. Op onze website kun je zien voor welke workshops jouw groep in aanmerking komt.

Zijn speciale dieetwensen of allergieën ondergebracht?

In veel gevallen kunnen kookworkshops worden aangepast aan specifieke dieetwensen of allergieën. Het is echter erg belangrijk om dit van tevoren in kaart te brengen zodat we hier van de start rekening mee kunnen houden.

Moeten we extra keukengerei aanschaffen?

We werken met de materialen die in huis zijn. Je krijgt van tevoren een controle lijst opgestuurd met de benodigdheden. Bijzondere materialen, zoals bonbonmallen, zullen meegenomen worden door de kok.

Wat is het annuleringsbeleid van Kookfeestje?

Het annuleringsbeleid kan variëren en is terug te lezen in de algemene voorwaarden die je hebt ontvangen bij de offerte.

Wat zijn de reiskosten?

De reiskosten worden berekend van het adres van de betreffende kookconsulente of kok naar de workshop locatie. Je betaald 0,21 euro per kilometer. Bij grote afstanden kan er een extra tarief doorbelast worden vanwege de extra reistijd.

Hoe kan ik een Kookfeestje boeken?

Via onze website kun je een offerte opvragen en je wensen duidelijk maken. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de wensen door te nemen en de workshop vast te leggen!

Zijn drankjes inbegrepen bij Kookfeestje?

Nee, dranken verzorg je zelf. Met uitzondering van de High wine.

Kunnen kinderen deelnemen aan de kookworkshops?

De volwassenen workshops zijn te moeilijk voor kinderen. Heb je een gemixte groep, bijvoorbeeld tijdens een familieweekend, en doen de kinderen ook mee? Geef dit dan goed van tevoren aan, en dan nemen we graag aangepaste recepturen mee die passen bij het niveau van de kinderen.

Geven jullie ook les op scholen?

Zeker, wij geven graag ook les op scholen. We vinden het erg belangrijk om kids van alle leeftijden bekend te maken in de keuken en doen dit graag middels kookworkshops en lessen op school.

Kan ik een Kookfeestje cadeau doen?

Absoluut. Je kunt een cadeaubon bij ons bestellen, of direct een Kookfeestje organiseren voor een ander. De aanvragen hiervoor verlopen per mail.

Zijn vegetarische of veganistische opties beschikbaar?

Voor vrijwel alle thema’s kan het menu aangepast worden aan jullie voorkeuren. Geef van tevoren de wensen door, en we zullen een menu op maat presenteren.

Zijn er groepskortingen beschikbaar?

Voor groepen vanaf 15 personen hanteren we andere prijzen, die vind je op onze website bij ‘grote groepen’. Wilt u zakelijk boeken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op per mail.

Kunnen we recepten krijgen om thuis opnieuw te maken?

Alle recepten die behandeld zijn tijdens de workshop worden achteraf naar jou gemaild. Je mag deze recepten delen met het aanwezige gezelschap.

Ik zie een minimaal aantal deelnemers op de website staan, kunnen we ook met minder personen een Kookfeestje organiseren?

Ja, dat kan. Echter hanteren we het tarief voor het minimaal aantal deelnemers.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij werken op basis van beschikbaarheid. Als jij aangeeft wanneer je graag een Kookfeestje viert, kijken wij wie er beschikbaar is om het feestje te komen verzorgen. We hebben geen vaste openingstijden, maar kunnen je zeker adviseren over de planning van je Kookfeestje.

Hoe zit het met betalen?

Je betaalt het volledige bedrag voor aanvang van het feestje per factuur, of uiterlijk op de dag van het feestje per Tikkie.

Moet ik zelf de slingers ophangen en decoratie verzorgen?

Bij een gewoon Kookfeestje zit geen decoratie of versiering inbegrepen tenzij je één van onze totaalpakketten boekt.

Ik heb een aanvraag gedaan, wanneer krijg ik antwoord op mijn mail?

Je kunt binnen 24 tot 72 uur antwoord verwachten. Met name in de weekenden zijn we vaak druk, maar we streven ernaar om binnen 3 werkdagen jouw berichten te beantwoorden.

Hoe weet ik welk thema het beste bij ons past?

We helpen je graag tijdens een telefonisch intakegesprek bij het bepalen van het juiste thema voor jou en je gezelschap.

Is een kinderKookfeestje ook leuk voor jongens?

Ja, zeker! Ook jongens houden van koken. Samen maken we er een feestje van.

Staat je vraag hier niet tussen tussen? Neem gerust contact met ons op!

Contactinformatie

Volg ons online