Word kookconsulente bij Kookfeestje

Jouw culinaire avontuur begint hier!

Ben jij een gepassioneerde kok of hobbykok met een liefde voor het delen van culinaire ervaringen? Heb je altijd al willen werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is? Dan is dit jouw kans! Kookfeestje is op zoek naar enthousiaste kookconsulenten om ons team te versterken in de regio Utrecht en Gelderland.

Over Kookfeestje

Kookfeestje is dé plek waar culinaire avonturen tot leven komen! Wij organiseren kookworkshops en kookfeestjes voor zowel volwassenen als kinderen, en dat allemaal in diverse thema’s. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of gewoon van koken houdt als hobby, bij ons is iedereen welkom.

Jouw rol

Als kookconsulente bij Kookfeestje ben jij de architect van smaakvolle herinneringen. Je geeft inspirerende kookworkshops aan een divers publiek, variërend van gezellige volwassenen tot enthousiaste kinderen. Het mooie? Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten je aanneemt. Of het nu gaat om een Italiaans kookfeestje, een chocoladeworkshop of een gezonde kookles, jij hebt de regie.

Samen met de klant bespreek je telefonisch de wensen van de workshop of het feestje door en daarna start het creatieve proces! Je maakt recepturen op maat, of put uit de Kookfeestje database als je minder creatief bent of weinig tijd hebt. Na goedkeuring van de klant start je met de voorbereidingen. Je doet boodschappen en inventariseert de materialen. Is alles aanwezig en je levering op tijd gepland? Mooi!
Op de dag van de workshop breng jij de benodigde spullen mee en check je of de klant alles klaar heeft staan. Bij binnenkomst krijg je vast een kopje koffie aangeboden en je neemt met de klant alles nog eens kort door. Daarna ga je heerlijk aan de slag en vertel je je gezelschap wat jullie gaan koken.

Samen met de klant en haar gezelschap koken jullie gedurende ongeveer 2 uur de sterren van de hemel! Jij begeleid de gasten, geeft kooktips die ze nog niet kennen, en leert ze hoe ze de gerechten thuis nog eens na kunnen maken. Je doet het een en ander voor en cheft met name de tijd: je zorgt er voor dat al het eten op het juiste moment klaar is.
Na het koken geef je wat laatste instructies mee en ga je naar huis. De klant en haar gezelschap schuiven aan tafel en jij ploft thuis op de bank.

Wat krijg je er voor terug?
  • Een uitdagende en creatieve werkomgeving
  • Toegang tot de Kookfeestje recepten database met meer dan 500 bruikbare recepturen
  • Flexibiliteit om je eigen opdrachten te kiezen
  • Lekker veel zelfstandigheid, je werkt op je eigen manier
  • Verdiensten variëren per opdracht en dus kies je zelf waar jij je bed voor uit komt
  • Ondersteuning en training door ervaren professionals om je vaardigheden te ontwikkelen
  • De kans om je passie voor koken te delen en anderen te inspireren
  • Begeleiding van en mogelijkheid tot sparren met andere zelfstandige ondernemers

Solliciteren

Is dit wat voor jou? Tof, dan komen we graag snel met je in contact!

We bellen graag met je om te zien of er een match is. Laat je gegevens achter via onderstaande knop en we sturen je gauw een bericht.

Wat wij zoeken?

Natuurlijk hebben wij ook nog wel wat wensen als het op versterken van ons team aankomt. We werken graag met professionele mensen bijvoorbeeld die het gewend zijn om hun eigen zaakjes te regelen. Zo ben je misschien al wel zelfstandig ondernemer, of sta je er voor open om er één te worden!

Het allerbelangrijkste vinden we wel dat je passie hebt voor koken. Je straalt dit uit en weet dit ook goed over te brengen. Niet geheel onbelangrijk dat je het leuk vindt om een ander wat te leren en uit te leggen. Dus je bent wel een sociaal dier. En soms komt hier ook wel wat geduld bij kijken.

Praktisch gezien is het een wens van ons dat je woont in regio Utrecht of Gelderland. Wij koken met name bij mensen thuis of op locatie, dus ook een rijbewijs en eigen auto zijn handig. Bij voorkeur een auto waar ook een kratje of 3 aan boodschappen in past. Dit neem je namelijk soms zelf mee richting de klant!

Naast dat je bereid bent om op verschillende locaties te werken (soms weet je niet wat je te wachten staat, dus daar moet je wel tegen kunnen!) ben je ook flexibel inzetbaar. We hebben geen vaste werktijden en je overlegt zelf met de klant op welke tijd je start. We controleren je beschikbaarheid op aanvraag, dus je bepaalt zelf wanneer je werkt.

Een groot pluspunt is een specialisme in een bepaalde keuken of kookstijl. Je gaat als het ware les geven, dus het is van belang dat je wel wat kennis en ervaring hebt in de keuken.

Niet geheel onbelangrijk is dat je fysiek fit bent. Zo ben je in staat om kratten boodschappen te verplaatsen en kun je minimaal 2 uur achtereen staan tijdens het geven van de kookworkshop.
Daarnaast vinden we onze presentatie erg belangrijk. En dus gaan we er vanuit dat je fris bij de klant verschijnt en nette kleding draagt. Lange nagels en losse haren zijn helaas niet toegestaan.

Enthousiast?

Lijkt dit je wel wat? Dan komen we heel erg graag met jou in contact.
We vinden het fijn om wat over je te horen in je eerste bericht, en zijn bijvoorbeeld benieuwd naar je leeftijd, woonplaats en kook-ervaring. Daarnaast mag je ook je telefoonnummer meesturen, want we bellen graag om meer informatie uit te wisselen!

Mail naar [email protected] om je gegevens achter te laten en we nemen snel contact op.

Plaats een reactie


Volg ons online