Familieweekend activiteiten gezocht?

Creëer magische momenten met een Kookfeestje tijdens je Familieweekend!

Stel je eens voor: een knusse berghut, omringd door de Nederlandse bossen, waar de geur van verse kruiden en heerlijke gerechten de lucht vult. Binnen verzamelt de familie zich rond een grote keukentafel, gevuld met kleurrijke ingrediënten en bruisend van opwinding. Dit is geen gewoon familieweekend – dit is een Kookfeestje ervaring, waar eten, lachen en samenzijn samensmelten tot een onvergetelijke herinnering.

Wat ga je koken

Het begint allemaal met de keuze van het thema. Misschien droom je van een reis rond de wereld met ons “Proef de Planeet” thema, waarbij elke hap een nieuwe bestemming onthult. Of misschien ben je meer in de stemming voor de traditionele charme van Italiaans koken, waarbij het maken van pasta vanaf nul een familie-avontuur op zich wordt.

Voor onze familie-weekenden zijn de opties eindeloos en aangepast aan elk gezelschap. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is de unieke gelegenheid om samen te komen en iets nieuws te leren – en natuurlijk, om samen te smullen van jullie eigen creaties!

Stel je voor dat je samen met je tante Maria de perfecte Italiaanse gehaktballen rolt, terwijl je neefje Tim trots zijn eigen mini-pizza’s belegt met verse ingrediënten. Ondertussen verbaast oma iedereen met haar geheime recept voor tiramisu, terwijl de kleintjes vrolijk rondscharrelen, gehuld in schorten en glimlachen van oor tot oor.

Gezelligheid op nummer 1

Maar het gaat niet alleen om het eten. Het gaat om de verhalen die worden gedeeld, de lachsalvo’s die de keuken vullen en de banden die worden versterkt terwijl jullie samen werken aan een gemeenschappelijk doel: het creëren van magische momenten die een leven lang meegaan.

Het leuke van zo’n kookworkshop is toch wel dat je alles sàmen doet. Misschien sta je wel eens met je eigen partner in de keuken, maar bijvoorbeeld nooit met je vader. Dan is dit de uitgelezen kans om een samen een heerlijke gerecht in elkaar de draaien!

We nemen graag de tijd om jullie de kneepjes van het vak te leren en zullen uitgebreide instructies overleggen. Maar we vinden het ook super belangrijk dat er ruimte is voor gezelligheid, voor de kids om iets te leren en te maken, en natuurlijk voor een hoop gelach!
Dus voel je vrij om een heerlijk wijntje in te schenken en geniet ook van de mensen om je heen. Het is ten slotte geen gaarkeuken.

De toepassing

We vinden het belangrijk dat je de gerechten die je leert thuis nog eens kunt namaken. Want we kunnen wel allerlei luxe kook-apparatuur tevoorschijn halen, maar hoe groot is de kans dat je dit ook allemaal in huis hebt? Ja, vrij klein. Daarom werken we altijd met de materialen die aanwezig zijn in het huisje. Eventuele basis benodigdheden vullen we aan, maar meer niet. We zijn creatief in onze oplossingen!

Zo maken we pesto met een vijzel bij gebrek aan blender. We roosteren noten in de pan in plaats van in de oven, en gebruiken een deegroller in plaats van een vleeshamer. Wij vinden het heel erg leuk om hier over na te denken en nieuwe mogelijkheden te bedenken, dus daar hoef jij je in ieder geval niet druk over te maken. Èn je hoeft dus geen auto’s vol materialen mee te nemen naar locatie. Dat doen wij wel voor je! Relaxed hè?

Kookworkshop

Ben je enthousiast en op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij van Kookfeestje geven graag kookworkshops tijdens je Familieweekend. Lekker in de keuken van het huisje of buiten op de BBQ! Onze kok komt naar je toe en zorgt er voor dat jullie samen een heerlijk diner bereiden. We maken menu’s op maat, dus wil je iets speciaals maken of leren? Dan kan dat.

Je boekt onze workshops voor volwassenen vanaf 45,- per persoon.

Kids

Uit eten met kleine kinderen wordt soms toch als lastig ervaren. Waardoor veel families er voor eten bij het huisje kiezen. En dat snappen we helemaal! Het is natuurlijk heerlijk om de kleine gewoon in bed te kunnen leggen en zelf in de buurt te blijven, maar wel te kunnen genieten van een lekker maaltje.

Daarom nemen we de tijd om van tevoren jullie wensen en familie-samenstelling te bespreken. We zijn natuurlijk benieuwd naar met wie we gaan koken, maar ook naar met wie we rekening mogen houden.

Is er bijvoorbeeld iemand die borstvoeding moet geven? Dan horen we dat graag en zorgen we ervoor dat deze mama hier tussendoor tijd voor heeft.

De iets oudere kids kunnen vaak al mee doen! Dat is echt heel erg leuk, om ècht met zijn allen te koken. Kinderen kunnen vaak meer dan je denkt. En we hebben onwijs veel kook-ervaring met kinderen, dus weten precies wie van welke leeftijd wat kan maken. We laten de kids samenwerken en helpen hen goed op weg met recepten en voorbeelden.

Voor kinderen hebben we speciale prijsjes, want zij eten natuurlijk een stuk minder.

Liever zelf even relaxen en alleen een workshop boeken voor de kids tijdens het familieweekend? Dat kan natuurlijk ook! Jij kunt in deze 2,5 uur even je eigen gang gaan, en wij zorgen er voor dat de kids een gezellige middag hebben. Met een super lekker eindresultaat.

Wat kunnen we verwachten?

Tijdens een Kookfeestje op je familieweekend kun je in ieder geval een hele fijne ochtend of middag verwachten! Het eindresultaat verschilt natuurlijk per groep en per thema. Maar we hebben wel een aantal standaard eisen waaraan al onze workshops voldoen. En deze sommen we graag voor je op! Lees je mee?

Tijd

Iedere workshop duurt ruim 2,5 uur. Deze tijd is exclusief op- en afbouw. Dus met een kookworkshop bij Kookfeestje vul je echt een dagdeel op. Je kunt dit dus zien als een activiteit.

Recepturen

We maken recepten op maat voor jouw gezelschap. Dit betekent dat er altijd genoeg te eten is voor iedereen. Speciale dieetwensen of allergieën kun je doorgeven en hier houden we gewoon rekening mee.
Afhankelijk van het thema kun je een maaltijdvullend resultaat verwachten. Bijvoorbeeld bij de bonbonworkshop doen we ons best om veel te maken, maar verkiezen we kwaliteit over kwantiteit.

Alle recepturen worden achteraf opgestuurd zodat je de gerechten thuis nog eens na kunt maken. We werken in groepjes en niet iedereen maakt alle gerechten, dus het is leuk om thuis eens te maken waar je tijdens de workshop niet aan toegekomen bent!

Kwaliteit

We kiezen onze ingrediënten altijd met zorg uit en werken met kwalitatief goede producten. Bij voorkeur lokaal en zo vers mogelijk. Tijdens onze workshops werken we het liefst met natuurlijke ingrediënten en vermijden we kant-en-klare producten. Bijvoorbeeld de mayonaise, die maken we gewoon zelf!

Kookfeestje boeken

Dus, hoe klinkt dat voor je? Enthousiast en direct boeken? Dat kan! Vraag een offerte bij ons op en we vertellen je graag snel meer.
We sturen je graag eerst onze brochure op. Hierin kun je meer informatie vinden over alle beschikbare thema’s en de prijzen. Samen plannen we een geschikte datum en tijdstip en, en dan is het voorbereiden geblazen! Maar nogmaals, wees gerust, jij kunt lekker achterover leunen. Wanneer alle informatie bij ons bekend is rest jou en je familie nog maar één ding: Genieten!

Veel kookplezier! 

Plaats een reactie


Volg ons online